Telefonsamtal hem via Skype.com

Idag vaknade jag vid sju tiden av dunder och brak. Det askade visst igen.

I förmiddags gjorde vi (jag, barnen och hushallerskan) ett försök att aka till Landmuséumet där man kan se mammutar oh elefanter, enligt barnen. Uppstoppade sa klart. Men när vi kom dit sa hade de visst stängt pa Mandagar.
Sedan gjorde jag stan och köpte det nödvändiga och födelsedags present till Niklas som fyller 7ar pa Torsdag,
Det vr mulet fram til tva och da tittade solen fram igen och graderna steg fran 20 till 30. Jag lag ett tag vid poolen och läste ut min andra bok pa 8 dagar. Sen kom barnen och gjorde mig sällskap.

Efter middagen gick jag ner till Seadose och tog mig ett dopp. När jag gick därifran sa sa ett tyskt par till mig "var det sa kallt? det var ett väldigt snabbt dopp" Kul att folk vagar prata med främlingar faktsikt. Men jag ville snbba mig hem för Jochen sa at han skulle inte vaga ga pa den vägen när det var mörk (han hade gett mig taxi nummret) sa jag skynda de mig hem. En timme tog det ungefär.

Dagens bästa var att Jochen fixade ett Skype account sa att jag kan ringa hem. Jag var lite skeptiskt och trodde inte det skulle vara sa lätt. Jag slog nummret hem och vips sa svarade pappa. Han blev riktigt överraskad och det var sa lätt. Och det kostar nästan ingenting för mig. Och det är helt gratis för de jag ringer upp (enligt Jochen, fast mamma skall kolla upp det om det stämmer)
Det är nästan för bra för att vara sant! Och det var skönt att prata svenska igen. Jag brukar prata lite svenska för mig själv ibland, men det är inget kul. Sa jag slutar ganska snabbt igen.
Skönt att fa prata med mamma, pappa, Malin och Calle igen.

Vem vet jag kanske ringer upp nagon annan nagon vacker dag?

Hello Sunshine

Idag har jag tillbringat dagen vid en sjö som heter Seadose (där vi at middag i fredags). Jag var där i nagon timme och jag väntade pa att Flo, SIbylles systerson och hans vänner skulle hämta mig. Tiden gick och gick. Och de var tillslut en timme försenade.

Jochen ringde mig och da hade Flo inte visst kunnat na mig med telefonen. Jochen sa vart jag skulle ga, och ja visst där var Flo.
Det var skönt att prata med ungdommar i sin egen alder igen. Inte bara 50 aringar och 6 aringar.

SIbylles syster kommer och även Flo och hans syster Theresa för grillning  strax (det blev mycket över sen igar) och sen skall jag följa med dem ut till en "Fan Zone" här i St Pölte för att se matchen under bar himmel med 10.000 andra.
Det blir nog häftigt.

Jag är brun och svettig, sa jag skall hoppa in i duschen nu.

Att fa sma barn att lägga sig..

..var svarare än jag trodde.

Eller ja, jag vet inte vad jag trodde.
De hade fatt tillatelse att kolla pa en film och sen kom deras mamma kom upp fran trädgarden och sa "10 minuter till"
Det gick 20 minuter och sa börjae jag räkna ner fran 5 minuter. "Okej" sa NIklas helt lugnt.
När jag väl stängde av tvn blev han helt hysterisk "NEEEJ" men som tur var SIbylle i köket.
Han grät och skrek "En minut till bara" och vile inte ge sig.
Men hans pappa fick han till att lägga sig ner tilslut.
(och Mateo började grata för att Niklas grät)

Ja, det var verkligen ett litet drama där. Barnen somnar visst inom 20 minuter och da skall jag göra gästerna, Sibylle och Jochen sällskap nere i trädgarden.

Memory och pussel

Hur kan barn tyckta det är kul att spela samma memory och lägga samma pussel om och om igen?
Jag har nyss spelar tva omgangar memroy med Mateo och nu akte pusslet fram.

Imorse gick jag upp lite i nio och da hade familjen dukat fram en stor frukost till allihopa ute pa balkongen. Da at farfars honung pa mackan och alla tyckte en var mycket god och det var ett stort plus att den inte var sa rinning som Österrisk honung. Här har de visst inte mycket houng da det finns nagon speciell insekt som äter upp bina.

Sn tillbringade jag tre timmar vid poolen och bättrade pa min bränna och sen at vi lite och nu har molnen kommit tillbaka. Det blir alltid molningt pa eftermiddagarna. VI hoppas att det blir fint ävder ikväll da Jochen och Sibylle skall ha gäster.

Nu skall jag ga och se om Mateo är klar med pusslet, jag hoppas det iallafall..

Fredag

Inatt kan det vara den första gangen jag behöver använda mina hörselproppar pa riktigt. Det är helg och det är mycket fint väder.

Idag har Sibylle förberett glass (hon har gjort egen glass) inför morgondagens grillning.

Innan cycklade vi allihopa (utom Niklas som spelade fotboll) till en sjö för att äta kvällsmat.
Det blev massa god mat och vi träffade ett par kolleger till Jochen som precis hade fatt en dotter.
Kollegan (en ung man pa 30 ar) sa att han hade faktiskt varit i Sverige, i Malöm och "den där staden där man aker över till Danmark med baten"  Jag s att jag hade varit pa NUKE festivalen förra aret här i St Pölten och sa började vi prata lite om musik och sa att Han gillade ocksa The Killers "When you were young" (guitar hero laten). Fast, ja vem gör inte det?

När Niklas kom efter fotbollen berättade han stolt att han hade fatt en boll pa sig, och det gjorde bara LITE ont och sa hade han gjort ett mal... fast i sitt eget mal. Men ända!

När vi skulle hoppa pa cycklarna igen och lämna bordet sa hittade vi inte Mateo. En liten vildbatting som letade mördarsniglar hela kvällen. Helt plötsligt var han bara borta. Sibylle letade till och med i vattnet. Efter nagra oroliga minuter sa hör jag nagon ropa bakom mig "Josefiiiiiiiiin" och det var Mateo som hade hittat ännu en snigel pa andra sidan terassen. Sibylle var lite halvt chockad där ett ögonblick eller tva.

Sen ville Niklas sa gärna ha en glass sa han fick 5euro av Jochen och när han kom tillbaka med glassen fragade Jochen. "Niklas vart är växlen" Niki kollade pa sin pappa och ryckte pa axlarna.
Han hade altsa tagit emot glassen och sen sprungit iväg.
Först tänkte Sibylle ga in igen, men där var sa mycket folk (det var även en "liten" konstert") sa hon sa "Ja det far väl vara den dyraste glassen vi köpt"

Sibylle sa till mig innan idag att hon unde ringa sin brorsdoter som är 20 ar och höra vad hon skulle göra ikväll (om jag kunde följa med henne ut för Anna är i Turkiet) men hon var bort bjöden. Men hon skulle komma förbi imorgon eftermiddag.  Kul. Sen sa Sibylle att henns brorsson skulle ut i stan vid 23.00 och jag kunde förlja med honom om jag ville. Sibylle sa varnande att han är ju bara 16 ar sa du vet det och da valde jag att stanna hemma ikväll.

Just nu sitter Jochen och kollar pa Opera och Sibylle lägger barnen.
Jag är trött och skall nog lägga mig och läsa och äta mina fina choklad praliner.

Imorgon blir det nog poolen om vädret haller i sig och barnpassning pa kvällen och barbequ.

Godnatt.

Vuxenpoäng till mig

Idag har jag, för första gangen, satt pa en blöja och tatt av en blöja. (Pa Mateo) OCH den var full med.. ja ni vet.
Det är massa med vuxenpoäng till mig! (det var inte sa äckligt som jag trodde det skulle vara)

Jag som hade tänkt lyssna pa Hakan Hellström..

..men i cd-fodralet lag inte den skivan som jag har fatt av Johan, utan "Malins Remix 2006"
Sa jag slog pa tv, och där gick Scrubs med tyskt prat, och slop pa dvdn och stoppad in Malins Remix, sa nu lyssnar jag pa musik iaf.
Och det känns som om jag är hemma.
En bra känsla.




Jag och Malin

Godmorgon

Idag vaknade jag en timme före planerad tid av faglarnas kvittrade (tror jag det var) Och om man vaknar av faglarnas kvitter är det helt ok att vakna för tidigt. Jag at min frukost i lugn och ro och Jochen akte till deras hus vid Loich (en sjö ca 4 mil härifran) för att fixa och dona med huset.

Sibylle kom precis inrusandes för att hämta kameran. Hon hade varit pa möte precis och var nu sen till barnens avslutning.
Hon kommer tillbaka vid 10.30 för att hämta mig och sa skall jag följa med pa lunch/fika med skolan.

I eftermiddag skall jag se efter barnen nagra timmar sa Sibylle far vara lite ifred för at hon skall förbereda maten inför morgon dagens grillning i trädgarden.
Ikväll skall jag be Jochen hjälpa mig med Skype och sa skall jag äta mina choklad praliner som jagfick av Sibylle igar.
Det ska bli gott.

Nu skall jag hoppa in i duschen.

Efter regn kommer solsken

Solen kom aldrig fram riktigt men jag fick läst ut min bok av "Nobels testamente" av Liza Marklund. Den var bra, och i slutet fick man en inblick hur nästa bok börjar.. vad den nu hette. (jag hann även ga och köpa solkräm och nagelfil)
Sa ikväll far jag börja läsa en annan.
Jochen stog pa soffkanten till bokhyllan igar kväll, efter att jag hade fragat han om han hade nagra engelska böcker, och jo vist hade han det. Annars skall jag ga till biblioteket. Sa slipper jag köpa nya för at kasta dem innan jag aker hem.

Niklas ville som vanligt "hopf in der wasser" efter skolan (hoppa i poolen) och jag följde med ner som badvakt.
Sedan har jag spenderat dagen med att spela Memory ochlägga pussel med Mateo. Han fuskar alltid, fast han bara är tre ar. han skall alltid ha hästarna. Antingen tar han tre kort eller sa vet han vart han lagt hästarna innan vi börjde spela.

SEm lekte vi världens bästa lek, enligt mig, da vi lekte att vi sov, ju lugnare lek desto bättre, Som gar ut pa att man säger godmorgon och godnatt till varrandra och Mateo bäddade fint runt omkring sig med kuddar.

Niklas och hans pappa hade akt iväg till Vienna och jag fick senare reda pa att Niklas var hos en slags "terapeft" (eller hur det nu stavas) Niklas har väldigt svart för att sitta still och göra vad han blir tillsagd att göra dvs han har svart för att ta ett "nein" Och en vän till familjen hade sagt för ett tag sen att det fanns en "terapeuft" som kunde prata med niklas och att det kunde hjälpa. Han har vist bara varit där tre ggr sa de vet ej om det hjälper. Men Sibylle tror inte pa den här terapeuft saken utan hon tror att det är bara sa som Niklas är.

Sibylle kom hem idag efter ha varit pa IKEA och i Vienna och shoppat med massvis med kassar och saker.
Egentligen skulle hon bara köpt gardiner till mig men det blev ganska mycket mer.
Sa berättade hon för mig att hon hade sett en jätte fin klänning och att hon hade tänkt köpa den till mig, hon sa att det var en tubtops-klänning och hon visste inte min storlek sa hon köpte den inte. Sen sa hon, att jagkunde följa med henne nagon dag och sa skulle hon köpa den till mig om jag gillade den.
Jag blir ju lika bortskämd som Niki och Mateo.

Sen sprang hon upp och ner fran stan för vi bor precis pa ga-gatan da hon skulle köpa avslutningspresnter til barnens fröknar till deras dagis und lekis avslutning imorgon och sen hade hon glömt att köpa bröd och s fragade hon om jag ville ha nagot gott att äta, choklad kanske?!
Jag sa nejtack, men ända kommer hon upp med en liten kartong med choklad praliner.
Barnen här äter ganska mycket godis. Inte mycket men nagon klubba da och da och lite lösgodis om dagen typ.

Jochen har akt iväg för att kolla fotbollen, det är Ryssland-Spanien tror jag, med nagra vänner. Sa Sibylle haller pa ett lägga barnen och sen skall vi kolla fotbollen här ocksa.

Det askade som attans här innan men nu regnar det bara och aksan har förflyttas fran St Pölten till Vienna. Det gar alltid fran Väst till öst enligt Jochen. Det är fortfarande alltiid ca 25 grader och i helgen skall solen titta fram igen.

Imorgon skall jag följa med Sibylle och äta luchn/fika nagon stans med Niklas skola pa förmiddagen. Det skall bli kul.

JO! Sibylle fragade mig häromdagen om jag skulle vilja skjuta lite, för att de hade en skyttebana här i närheten. För en av hennes patienter (äldre man och hans fru) höll pa med luftpistol och han hade sagt att klart att jag kunde skjuta. Sa jag hoppas det blir av.




Niklas und Mateo

Niklas, 7ar, väger 18kg och det gör matvraket Mateo, 3ar, ocksa. Niklas är väldigt liten för sin alder.

Att inse att det regnar sa kraftigt att..

.. det regnar in genom stängda fönster.

Igar drog ett mycket stor oväder in över Österrike och även Schweich. Det regnade sa mycket att det regnade in genom de stängda fönsterna och det askade massvis. Det var inte bara en bilxt at gangen, utan kanske fem sex stycket at gangen.
Det var bland annat därför att tv-kablen fran fotbollsmatchen i Basel inte fungerade.

Idag vaknade jag vid 8.30 och vet ni vad jag finner i lägenheten da? EN HUSHALLERSKA TILL (?!) , det verkar som om hon  är den som storstädar huset varje torsdag för att det luktar rengöringsmedel i min dusch.

Nu skall jag vänta fram solen.

Sonne

Solen slinker alltid fram sa där vid elva tiden hur mulet det än är pa morgonen. Och sedans elva tiden har solen varit framma och vi var varit vid poolen TRE ganger om och om igen.

Första uppdraget gick mycket bra fast barnen försökte äta massa godis, men jag hejdade dem efter tva bitar, och de tog frukt istället.
Det är helt ok. Jag fick minstingen Mateo att äta apelsin, fast han var mycket misstänktsam mot den gula stora saken och sa hela tiden "Was ist das?" Sa jag börjar fa klämm pa barnen och jag fick till och med Mateo att plocka upp mina nycklar som han tappade och struntade i att ta upp "Jag tar inte upp dem" sa han

Sen har jag träffat den andre Umar (mormorn) och hennes engelska var liten, enligt henne själv "My english is little"
Efter massvis med hopp och plask in der Wasser sa spelade vi spel och sen har vi ätit middag. Här äter vi vanlig mat som hemma. Till middag blev det köttgryta med purjolök och morötter och ris. TIll frukost brukar jag äta mörktrböd med kokt medwurst och juice.

Jag har även fatt mitt andra uppdrag, att pa lördag kväll passa och lägga barnen" när föräldrarna grillar i trädgarden. De har visst bjudit hit chefen över barnavdelningen pa sjukhuset i St pölten. (Jochen och Sibylle är ocksa doktorer. Jochen opererar i magen och Sibylle är en ortoped med knä, nacke och rygg. om jag har förstatt det rätt)

Nästa helg flyr familjen stan da det är en "stadfest" av nagot slag här pa fredag kväll tills tidigt in pa morgonen. Barnen har svart fra att sova för att det är sa mycket väsan, sa jag skall höra vad Anna har för sig da.

Sen är jag även bjuden pa bröllop, en vänn till familjen gifter sig, sa det skall bli intresant och se hur det gar till pa ett Österrrikiskt bröllop.

Sen är det även Italien som väntas, Anna tror att vi 8(i är fyra tejer i bilen ner till Italien) kommer att lämna st pölten den 11th, och sen behöver jag inte vara här hos Sibylle& Jochen och barnen förrens den 28th, da Niklas skall ha sitt födelsedagskalas. Men vi far se hur länge vi stannar i Italien.

Jag skrev i nagat annat inlägg att de kallade Mateo för sin lilla mayaindian. Jochen sa idag att Han är verkligen en mayaindian.

Nu skall jag ga och fraga Sibylle efter nagellacks remover, för jag har ju inte det heller det med mig.

Nu askar det ocka. Tchuss.

Godmorgon alla pigga och glada svenskar

Inatt har jag vaknat nagra ganger av allt liv pa gatan, kl 01.45 und 07.30 och det var bara tisdag natt, tänk hur det blir till helgen. Sa jag skall strax ga ner till apotektet och köp ahörselproppar sa jag far min skönhetssömn.
En enkel lösning pa problemet hade varit att stänga fönstret, men det blir sa varmt, sa det far bli sma söta hörselproppar istället.

Vid 12.00 kommer Mateo hem och vid 14.00 kommer Niklas hem och hushallerskan skall ga tidigare sa jag skall se efter barnen i eftermiddag. Mitt första riktigta uppdrag.

Pa nyhetsfronten hemma i Sverige sa Maxine fatt jobb hos Svenska Klassfoto!!

Hur är det annars där hemma? Hur är vädert?

Klar bla himmel blir till aska

Idag vaknade jag upp av allt ljud pa gatan vid halv atta (jag maste köpa hörselpluggar pa apoteket imorgon) , men jag somnade om fort igen och gick upp vid nio.
Jag hälsade pa Lizzie, den andra hushallerskan, och hon kunde inte mycket engelska alls. Men jag löste det genom att ga ner till poolen (sa jag slapp prata, haha) (barnen var pa dagis och lekis)
Det var bara lite sol förmiddags vid tio men eftersom jag är en sann sol-optimist sa tänkte jag att "ja den kommer väl snart" Och vips sa var det skinade sol, klar bla himmel och stekande hett.
Vid ett tiden kom Niklas hem och vi spepalde fotboll och badade. Sen vid halvtre blev det plötsligt mörkt och molning, sa vi gick upp till lägenheten. Barnen malade lite med sin mamma och sen kollade vi pa Smurfarna pa film. Vi har även hunnit med att leka, spela spel och bara vara. Niklas har redan börjat krypa upp i mitt knä och Mateo hankar efter sin storebror.

De har idag lekt mycket med sin brandbil och policebil som de fick av mig. Mateo som är tre ar, facineras mycket av alla sma detaljer och saker pa sin storebrors policebil, sa det blir lite brak där.

När Sibylle började laga maten idag sa fragade jag henne om hon ville ha hjälp men hon svarar som alltid "nej tack" och hon sa jag är inte van vid att ha Aup pair sa hon vet inte riktigt vad jag skall göra. det blir lata dagar för mig.

Nu ikväll efter middagen gick jag en runda i St Pölten för att friska upp mitt minne sa jag kan gatorna. Jag hittade till H&M där jag funderar att ga och köpa mig en harborste (jag glömde min hemma!)
Jag gick för bi det stora torget som vi har bakom huset och där skall de ha en Open Air Filmfestival nu den 25-28 June.
Sa jag maste köpa mina hörsleproppar snart  sa jag kan sova, för det är inte kul att ga ut själv. Och Anna är i Turkiet en vecka fr o m Torsdag. SIbylle hade en systerdotter i min alder som antagligen skulle ta ut mig ocksa. Det kommer kännas om hund promenad för mig men det blir kul.

"Wie sehen uns morgon"

Problem

E-messenger.net funkar inte här ikväll. Sa det blir inget kvällsprat för min del.

(fast jag pratade med Anna und Sandra innan)

Godnatt

Att inse faktumet att du bor sa centralt att..

..du bara har 50 meter till MANGO OUTLET.


För er som undrar vart i St Pölten jag bor sa har jag hittat en länk pa googel.at
( http://www.planetware.com/i/map/A/st-polten-map.jpg )
Jag bor pa hörnet mellan Wiener Straß und Kremser Gasse. Ungefär vid nr 2 pa kartan.
Jochen und Sibilly förklarade precis vägen till sjöana för mig, sa jag fick en karta, och det var jag tänkte att jag kunne visa er jag bodde. Jag funderar att ta cycklen till sjön imorgon om det är okej väder . Fast pa vädert säger det att det skall vara 30 grader och aska hela veckan.

Jochen sa även att jag kunde ta bilen. Visst det hade jag kunnat. Men det är en stora svart jeep, automatare, telefon i bilen och det är sa himla smalt att komma ut pa gatan. (och sa är jag en söndsgskärring) Hade nagon främlig sagt till mig. " Du, josefine kör in i den porten och parkera pa deras innergarden" sa hade jag sagt att det är totalt omöjligt. Det är smalt smalt smal, Ja det är sa smalt att ni inte kan tro det.

Anna har precis akt hem. Vi gick ut och drack varsin jordgubbs milshake i sommar varmen. (oj vad det lät glamoröst, men det var det icke) Anna hade som vanligt massvis att berätta och jag har nu fatt reda pa vart en snubbe som heter Franz arbetar.
(det är killen som anna fick ihop det med under NUKE-festivalen förra sommaren och da hon gav sin mobil till mig ifall det skulle hända nagot, OCh hon kom inte hem till tältet förrens pa morgonen. DA var jag orolig kan ni tro)
Anna har pratat om den affären länge, och jag skall ga och kika för bi lite da och da, bara för at det är kul.

Jag har ocksa fatt min första del av min manads lön idag. Jochen trodde inte jag hade nagra pengar när vi skulle ga ut sa han gav mig lite av lönen. (men klart att jag har penagar)

i morgen kommer LIzzie, den andra hushallerskan, och jag fragade Sibylle om hon kan engelska och Sibylle fnittrade till lite och sa "nej det tror jag inte, kanske lite" Sa det blir väl intressant,


"gothernach"

Was is das? Das ist.. Jag lär mig.

Idag har jag sovit till halv nio da jag väcktes av ljudet ute pa gatan. (jag hade blivit väckt tidigare men jag kyckades somna om) Jag funderara pa att skaffa mig hörselproppar till helgen. Enligt Sibylle und Jochen är det fullt liv pa nätterna.

Som sagt, jag vaknade och hälsade pa deras "homemaid" som heter Ulrike och on ä här tre dagar i veckan, Mandag, Torsdag och Fredag fran morgon och följer baranen till lekis och dagis tills föräldrarna kommer hem. ( pa tisdag och onsdag har de en homemaid som heter Lize. Inte alltid pa Onsdagar för att Mamman i huset som heter Sibylle är ldig da, men när hon göra ärenden pa onsdagen är Lize här)
Jag följde med henne och lämnade Mateo pa kindergarden sen shoppade vi lite mat och jag köpte nödvändigheter som tandkräm, hudlotion och shampo. Hör och häpna, jag har köpt kroppstval som är tval och rakgel i samma.

Sen hämtade vi barnen redan 11.30. det gör man visst här i Österrike och jag lekte i trädgarden med Niklas. Vi spelade volleyball und fossball, och ekte med en sköldpadda med blomma som är som en vattenspridare.
Niklas som fyller 7 ar den 3e Jui har gatt pa engelska lektioner en timme varje mandag sedans han var fyra och jag följde med pa hans avslutning. Fem 6-7 aringar och en lärara som leker och junger pa eneglska. Barnen är verkligen jätte duktiga. De beskriver en bild "The three is green" "The tree is big" And de sjunger om toothpaste and toothbrusch. Ja, de är verkligen duktiga. Sa har omkring är det Niklas som lära mig tyska ord. Även Ulrike har lärt mig nagra fraser.

Nu ikväll gav jag Niklas ich Mateo deras Svenska fotbollströjor och shorts, och kläderna for av fot fort och pa med fotbollskläderna. Niklas ville ha sina kläders peciellt till middagen. Och leksakerna skall vi inte tala om, det störde nästan en hel middag. De var sa ivriga.

Det är fortfarande vart och solen tittade fram vid lunch och har varit framme sedans dess.
Ikväll kommer ANNA(!!!!!) en sväng och hon blev mycket glad när jag ringde henne innan och sa att allt var bra.

Smakillarna kom precis och sa "goternatch" och Niklas undarade nagot i stil med om jag skulle följa honom till skolan imorgon. Men mitt svar med att "See you after shcool" var han mycket nöjd med.

Nu kommer strax ANNA.

Live fran Österrike

Äntligen har jag anlänt till Österrike! Flyget gick mycket bra och jag blev upphämtad av Jochen och Niklas pa flygplatsen.
Niklas var en blyg rackare i ungefär en timme och sen har det bara flötit pa. Mateo är en liten vilding, han med. Han är adopterad fran Guatemala och de kallar honom sin lilla mayaindian.
Barnen mycket pratar med mig och vi förstar varandra mycket bra för att det är första dagen.

Det var sol och 30 grader i St Pölten idag och skall vara det imorgon ocksa. Sa idag har vi varit i poolen och badat.
Deras "kleine umar" (lilla farmor) kom pa grillmiddag ikväll och Niklas var sa ivrig att visa upp mig för att han ville överraska sin "umar" (fast hon visste att jag var här).
Tanten är 83 ar gammal och har barnbarn i Afrika och pastar sig kunna engelska, men det kan hon inte enligt Sybille. Och enligt mig nu med.

Stället familjen Siegel bor (och jag med för tillfället) pa är en stor lägenhet mitt i St Pölten. Och jag menar verkligen mitt i. Man far köra in pa gagaten för att komma in i deras parkerings ingang. Sen kör man in pa deras lilla inner gard och sen upp i lagenheten. De har aven en tragard som gränsar till deras lilla innergard, där även polen finns. Det känns som man är i Grekland

Än sa lange ser det inte ut till att bli sa mycket arbete. Niklas har en vecka kvar i lekis och Mateo gar pa kindergarden. Och de har tva olika housemaids. Vad jag vet nu är att jag skall se efter Niklas und Mateo Onsdag eftermiddag. Men orora er inte där hemma, jag skall hlälpa til fast att de inte ber mig. Jag har planerat att följa med och hämta Mateo imorgon pü kinderagarden (ja mamma, fast det är solsken och jag hade kunnat sola)

Förrstestn min källare är ett fyrkantigt rum med säng, soffa, fotalj, skrivbord, garderob, byra, bord, matta, stort fönster ut mot gatan. En mycket fin källare.

Jag saknar er alla. Men va fasen, tva manader klarar jag mig nog.

Från en källare till en annan

Ni som är mina närmsta vänner vetvad ni brukar säga om mig.
 "Hur länge var det nu du var instängd i den där källaren?"
Till er utomstående så sägs allt detta med glimten i ögat. Det beror på att (de tycker) jag frågar väldigt mycket, eller anses som o-allmänbildad. Men jag har bra vänner för jag får (nästan) alltid bra svar på mina frågor.

Därför är jag nu på väg från den källaren mina vänner påstår att jag varit instängd i till en annan källaren i Österrike (pga Josef Fritzel), (även detta sägs med glimten i ögat)

Ingen fara mina vänner, jag skall bo hos en mycket bra familj. Och jag skall fortfast möjligast visa en bild på min källare i Österrike. Så, snart är jag på väg mot nya äventyr.

Nu skall jag gå upp och göra sömntutan Calle sällskap och få mig några timmars sömn. Godnatt.

Myskväll med fotboll

Idag fick jag samlat ihop massvis med trevligt folk för en myskväll hemma hos mig. Jag hade klart och tydligt sagt  ingen fest. Efter en stund tar Tobbe upp en öl ur sin väska och frågar försiktigt, "Är det okej om jag dricker en öl?" Jag tyckte det var fint sagt och klart att han fick dricka sin öl.

Killarna kom med en Ted Gärdestad skiva och favoritgodiset hallon och med svenskt Malaco godis. Gott. Tackar man tackar. Maxine gav mig en guidad tur i Ängelholm innerstad med privat guide + glass i Hembygdsparken. TACK! Senita kom med en vacker stor lila blomma. Och Sandra glömde något kul hos Linus. MEN det är verkligen tanken som räknas och jag fick många vänliga tankar. (det låter som jag skall vara borta i en evighet och inte två månader)

Efter kladdkaka med glass, chokladbollar och aladdin choklad hjärtan och en massa fotboll begav sig folket hemåt.

Tack för en mycket trevlig kväll! Denna kväll skall jag leva på i hela två månader.






Brännboll

Som vanligt samlas vi (läs: en massa familjer) Midsommardagen för den årliga brännbollsmatchen. Uner brännbollsmatchen spelar vi vuxna mot barn där jag och Sandra fortfarande tillhör barnen fast vi snart är 20 år fyllda.
Vi lyckades fly undan regnet och slapp bli blöta under de timmar vi var på gräsplanen.

Det börjades med fem prickar som uppvärming. Markus vann.
Sen körde vi brännbollen. 8 x 4 minuter. OCH BARNEN VANN!


Syskonen Aronsson, Sandra och Emelie

Midsommarafton

Aftonen började redan vid middags tid då det bar iväg mot Calles mormors 70 års kalas. Meningen var att Calles mamma skulle hjälpa till med förberedelserna inför kalaset, men det var redan fixat, så vi undersökte mormor och morfarn´s massagestol. Den var otrolig fast ibland körde den på som om man var en grönsak som skulle hackas.

Sagt som gjort, folket kom, och vi  högg in på god sakerna. Grabbarna Andersson högg in på ölen och jag och frida högg in på vinet. Efter all god mat gick vi tillbaka till mormor och morfarn´s hus och både Calle, Martin och Frida somnade. Där satt jag och kunde inte sova en blund. Det var en mycket trevlig tillställning med mycket god mat. Det var skönt att vi satt inomhus då regnet öste ner emellanåt utanför fönstret.

Kvällen avslutades hos Jannis där folk var desperata efter chips, så eftersom jag var den enda kördugliga på festen så fick jag köra och köpa chips. Johan och Pana följde också med, för att se så att jag skötte mig. Först en runda inom Johan, men icke några chips. Vi hittade ett äpple, ett halv saltapinnar paket och micropop. Sen körde vi till ghetto butiken och där fann vi chips och en glass till mig. Gott.
Bara för att det ska sägas, så var det Jannis automatare jag körde.

Det var en trevligt midsommar, fast Calle var envis som en get och ville vara kvar hos Jannis när jag ville hem.

Nu skall vi iväg och spela den årliga brännbollen  i ösregnet nere på fotbollsplanen. Önska oss lycka till.

Hoppas Er midsommar också var trevligt.

Midsommar

Idag skall jag fira midsommar hos Calles mormor och morför för att hans mormor fyller 70år.
Vi kommer att tillbringa dagen där och såsmåningom återvända till Klippan senare på kvällen anagligen till Jannis
Glad midsommar på er alla.

jannisi
Jannis


Torsdags underhållning


Givmildhet

Malkolm har lånat ut sina strumpor till mig. Som tack så har jag tvättat dem, förhand, och hängt dem på kranen för att torka.







Up(p)date Massage

Massagen var mycket bra. Ett litet rum med en liten tant som masserade mina "stela muskler" enligt henne.
Men jag har fortfarande kvar mina hokuspokus åsikter.

Ikväll kommer Sandras föräldrar för att fira semstern med en kaffegök. Det är en årlig tradition.

Massage

Nu skall jag alldeles strax åka iväg  för att få en helkropps-massage.
Massagen är en studentpresent från min syster då hon tyckte att jag behövde få bara slappna av. Hon hade snappat upp alla mina små kommentarer efter Costa Brava att jag var "Såå trött" så hon tänkte att massage skulle sitta fint.

Massagen utförs på ett ställe som heter Hillesgården som ligger ute i skogen. Jag har alltid vart lite skeptiskt mot Hillesgården för jag har alltid för knippat det med hokuspokus och besvärjelser. Men nu får vi se om mina åsikter ändras. Vem vet?

Gårdagen hos Malkolm

Efter en stunds jakt i köket efter mjöl, havregryn och etc hade vi fått ihop så att vi nästan kunde baka både negerbullar och choklad sockerkaka.  Men när vi väl började baka insåg vi att vi fattades både ägg och smör. Där kommer hjälten Danne in i bilden på sin vita springare, eller var det en saab, och gav oss både ägg och smör.
Hela bakningen bakades med ögonmått för vi hittade endast en matsked och en tesked. Inga deciliter-mått utan bara en liten sopp-slev som liknade 1/2 deciliter.
Men gott blev det och vi satt i soffan kl 20.45 allihopa med bakverken framför oss.

Även om jag inte är någon dirket fotbollsfan så förstog även jag att matchen var ett fiasko och Danne förlorade 102kr bara för att Sverige förlorade.
Jag som har köpt små Svenska fotbollströjor och shorts till Niklas och Mateo. De kanske rentav vägrar att bära dem nu när Sverige förlorat? Skämt o sido, som Bernt säger.

Kvällen fortsatte med vattenpips-rökning på Malles altan som för övrigt har blivit en vardaglig kvälls rutin.
Det filmades även lite med Viggos nya kamera. Så snart kommer premiären av Viggo the movie.

Anna(förtvivlad): Nu missade jag 23.23 igen!
Jag (lugnande): Det är lugnt Anna, det kommer imorgon igen.
Anna: Fan va fint.







(och som vanligt fastnar Johan inte på bild)


Hos Malkolm

Nu sitter jag ensam hemma hos Malkolm och väntar på Anna och Viggo. Det är tänkt att jag och Anna skall baka något gott, utefter vad köket har att erbjuda, innan killarna kommer hem från sin match.
Så förhoppninsvis sitter vi allihopa i soffan 20.45 och mumsar på något gott.

Det blir väl till att gå ut i köket nu.



Trubbel

Hur i fasiken skall jag kunna leva i två månader ur en resväska som får väga max 20kg(?!)
Jag har precis börjat packa och så vips så stog vågen på 13kg. Attans.
Jag förstår inte hur Annas vän Sandy kunde packa sin väska när hon skulle flytta från Sverige till London.
Det är nästan omöjligt.

Finns det någon resvan person där ute som är villig att ge råd?

Fullt ös medvetslös

Sagt som gjort. Nu är mormor på flygplanet till Borlänge och jag har gjort mitt för dagen. Trodde jag.
Jag ringde ett spontan samtal till Maxine, som sitter och arbetar vid en dator i Ängelholm, och frågade om hon ville ha sällskap? Jo men klart att hon ville ha sällskap, så det blev lunch buffé på en kina resurang. Mycket mycket gott och trevligt!

Efter luchen följde Maxine med mig till bokhandeln för att jag letade efter Camilla Läckbergs senaste bok Sjöjungfrun i pocketformat. Den fanns endast i "in-pärmad"-format och det går icke, då jag endast packar ner böcker som väger mycket lite i min resväska. Så det blev ingen bok.

Min Österrike resa har fått mig till att bli mycket sällskaps sjuk den här veckan, då jag efter bokhandelsbesöket med Maxine körde till farmor i Munka Ljungby för lite saft. Det är trevligt att få en pratsstund om allt mellan himmel och jord.
Och nu mina damer och herrar har jag fått förklarat för mig hur jag och Johan är släkt.
Min farmors mor och Johans morfar är kusiner. Så är det!

Därefter blev det ännu en sväng in på bibloteket på jakt efter C.Läckbergs bok. Jag möttes av en glad Sonja som sa att "Jo visst har vi den boken, Josefine"... "men där är 7 personer i kö"
Jag tackade för mig och sa att jag komer och lånar den i höst  och hon önskade mig all lycka i Österrike.

Det blev en snabbis in på Eriks Lanthandel där jag köpte Ahlgrens-bilar till Anna, Nicklas och Mateo.
Nu är mina prestenter till Nicklas och Mateo fulländade.

Ikväll väntas det fotboll hos Malle.




Maxine

Onsdag

Om en halv timme skall jag köra mormor till flygplasten för att hon skall fira midsommar i Borläng, Peace and Love´s stad. Jag ska bara försöka hitta ut till mormor med bilen. Jag kör aldrig rätt när jag är med familjen och hur skall det nu gå när jag kör själv? Där är alldeles för många cirkulationsplatser för min smak. -Jag har fasat för denna dag.

Ikväll skall jag och Anna åka till Malle och kolla på fotboll. Tro det eller ej. Det var Annas ide. Fotbolls fanset nr1.
Kruxet är det att Malle spelar match ikväll, så han får lov att ge oss nycklen, och sen skall vi göra något gott bakverk på vad hans kök har att erbjuda.


Anna, ghetto-tema.

Snart börjar äventyret

På Söndag morgon bär det iväg till Österrike.
Nej,inte för att kolla fotbollen utan att jobba som aupair. Jag kommer att ta hand om Nicklas 6år och Mateo 3år. Hur mycket jag skall arbeta och ta hand om Nicklas och Mateo är inte riktigt bestämt ännu, men jag tror att jag det lutar åt att jag blir en "lek-mamma" åt dem. Det skall bli mycket spännande då jag lär mig ett nytt språk och får träffa Anna igen.
För er som inte vet vem Anna är, så är det en tjej som jag var utbytesstudent med förra sommaren.

Under sommaren skall vi (jag, Anna och hennes vänner) även hinna med en veckas semester i Italien.
Jag kommer att tillbringa hela sommaren i Österrike och jag kommer hem lagom tills att skolorna börjar igen i höst.

Om jag kommer att få hemlängtan är inte en frågan om jag kommer att få hemlängtan, utan när.



Nicklas und Mateo

Gårdagen hos Malle

Efter studenten är det svårt att släppa taget om sina vänner i klassen.
Eller rättare sagt du vill inte släppa taget, därför bjöd Malle in oss till sitt föräldrar fria hus.
Det blev grille för en del, mashmallows och citronkaka som Viggo tagit med.

Det blev några intenisiva minuter framför tv;n för att se de hektiskta sista minuterna på matchen samtidigt som vi spelade TP.
Under TP spelet kom vi fram till att barnfrågorna vore de bästa för oss.
Men det gick inte Johan med på , då jag tidigare under kvällen hade sagt hejdå till bilddagboken.se och välkommen till facebook.com och blogg.se för att det känns vuxnare, så vi höll oss till vuxen frågrna.

Vem som vann kom vi aldrig fram till då det blev en tidig hemgång för Johan som börjar jobba idag.

 

Malin

Klockan 05.10 i morse vinkade jag och mamma av Malin  och hennes vänner då de har åkt till Costa Brava.
Vi ses den 23 Augusti igen min lilla rara söta Malin.


Studenten 2008


Slutet på något gott och början på något gott

Igår skedde det oundvikliga - studenten.
Det var en minnesvärd dag där alla var snygga och lyckliga.
Det blev en sen kväll eller tidig morgon, der beror på hur du ser det.



RSS 2.0