Kvällsbesök på stranden











23 Juni


Jag och Malin på Råbocka



Maxine lekte vackert i sanden.



Jag och Malin i farmor och farfars trädgård

Midsommar hos Sandra och Linus







Bilder från Sandra www.aronssonsandra .blogg.se

Jag och Sandra


Jag och Sandra utanför Dunkers kulturhus
www.aronssonsandra.blogg.se

Systrarna Carlsson






Söndag







Plats: Min säng
Tid: 01.20

Fredag

Idag tar folk studenten i ösregnet.

Jag har arbetat idag och jag gillar det.

Igår natt körde jag på en katt.. Helvete. Katten också.

Jag har kört många nattliga turer med Malin och hennes vänner och jag tycker om att köra hem dem i mörka natten för då vet jag att dem kommer hem säkert.

Jag älskar att utmatta mig själv genom jogging turer genom regn, skog och.. förbi hästar.

Jag har fått fler arbetspass och jag gillar det också.
 
Jag skall till Sandra och Linus på Midsommarafton. Jag tycker om dem. Linus tycker jag är snäll.

Imorgon skall jag bara vara. Bara vara hemma. Skönt.



Onsdag

Idag har varit en lugn och skön dag. Kanske inte lugn bokstavligt talat, men jag har njutit av allt jag gjort.

Jag sov ganska länge, spenderade någon timme eller två i telefon med Eva, som sitter i Stockholms skärgård, och med Lotten som levererar deras hemmaodlade jordgubbar (Abraham Hill, grön pappkartong) Skåne över.
Det finns alltid så mycket och säga dessa tjejer, och mycket för dem att berätta.

Sen har jag motionerat, mött upp Malin som kom från skolan, lagat mat till familjen och serverat Lottens jordgubbar med mjölk som efterrätt, sen har jag även hunnit med att slockna några timmar i soffan med Pappa, bakat scones och njutit av dem tilsammans med en kopp te framför tvn. I natt skall jag hämta Malin och hennes kompis inne i Klippan, då de är hos Gustav och firar att de slutar andra året på gymnasiet imorgon.

Nu skall jag sätt mig i soffan och läsa lite ur en bok som Maja föreslog för mig, Roms Portar av Conn Iggulden. Som även är den första boken i en romanserie som heter Kejsaren och handlar om Julius Ceasars liv.

Tisdag

Jag har jobbat mina två första pass på jobbet och jag stormtrivs. Männsikorna, kockarna och chefen är jätte trevliga. Och de får mig känna mig behövd och välkommen.

Hemma här har det skett någon vändning i matlagningen. Det är inte längre mamma och pappa som har stått  för matlagningen de senaste dagarna, utan jag. Jag är ingen höjdare i köket men jag uppskattar att de vill att jag skall laga maten. Trevligt är det ialla fall.

Igår bad mamma mig göra spagetti och köttfärsås. Där gick det över gränsen. Jag vägrade. Spagetti och köttfärsås är en av de rätter som jag mest ogillar. Jag gillar inte spagettins långa smala form och dess färg. Vi löste det genom att jag tog grön-gul band pasta (mycket roligare) och en kryddmix i köttfärsåsen. Då gick det bra.

Årets treor på Klippans gymnasieskola hade igår eftermiddag sin bal på Dunkers Kulturhus i Helsingborg.
Jag begav mig in mot stan och mötte upp Sandra så gick vi och beundrade alla de fina klänningarna och bilarna.
De hade verkligen tur med vädert för att frammåt eftermiddag/kvällen så sprack himlen upp och kvällssolen tittade fram.
Ett par kom på cykel.  Skit tufft.

Idag bättrar jag på brännan  i trädgården med mammas minidator i knäet.
Nu skall jag bege mig mot Maxine och vi skall promenixa.


En Lördag i Juni 2009

Ett år i Lund har passerat. Det har varit ett lärorikt, roligt och spännade år (..och bla bla allt anna positivt tjafs)
Jag har träffat många fina nya vänner. Tjejerna i Lund är ett av de bästa sakerna som hänt mig på länge. Vi är alla olika indivinder med olika krav, målsättning och livserfarenhet. Tillsammans blir det en bra mix, då vi lär av varrandra.

Jag själv har tidigare  varit en person som tycker om att planera och bestämma "Vad ska vi göra idag,? Vad gör vi imorgon? Hur blir det med detta?" Men nu har jag en annan inställning till detta och tr dagen som den kommer.
Det gör min själ gott tror jag.


Mitt liv har tagit viss vändning. Efter många år av trygghet  valde jag att gå i annan riktning. Jag mår bra. Om det var det rätta valet kommer jag aldrig att få veta. Men det känns rätt i detta nuet.


Nu har sommaren börjat och jag tycker det skall bli skönt att få vara hemma  i Östra Ljungby och blir ompysslad av mamma. Jag tycker det skall bli skönt att få gå Stora Möllan med Maxine igen, att träffa Sandra som vanligt, att träffa Jenny. Emilie också. Att få träffa mamma, pappa och Malin dagligen är helt underbart.

Visst det är en liten omställning när man är van att äta frukost ensam med nyhetsmorgon på tv4 som den enda ljudkällan till att lyssna på en pladdrandes Malin " kolla här, kolla här Josefine" Men det har en charm i sig och det gäller Malin, så står jag alltid ut.


Att få börja jobba och slita och knega skall bli gött också. Det har redan blivit en rivstart på jobbfonten, och de är nöjda med mig. (Ikväll är det Sverige-Danmark och då kommer ölen att flöda på Ekets Golfresturang som består till 80 % av danskar)


I September ( med undantag för omtentor i slutet av Augusti) återvänder jag till Lund med nya krafter, Det blir ett hektiskt schema för V08 med ordinarie förläsningar och övningar, årets nollning med Sjömans-tema och en bal skall anordnas på Grand Hotel i Lund.


Det kommer att bli en bra sommar, en bra höst och en bra kommande termin. Men först skall jag njuta av nuet,


RSS 2.0