Nytt år, nya möjligheter

Förra året vi denna tidpunkt bodde jag tryggt hemma på landet i Östra Ljungby och hade precis börjar sista terminen på gymnasiet och var fullt laddad inför studenten. Skyttet gick på räls och jag var simtränare.

Detta året, vid denna tidpunkt, har jag egen lägenhet och har börjar på en 5 årig (?!) utbildning på LTH i Lund och skrivit massa tentor. Jag är en sommar i Österrike rikare och jag är ute och motionerar på kvällarna  på Lunds gator. Mamma har varit tvungen att köpa ett överfallsalam till mig, för att hon är så orolig.

Det är till och med så att min syster, Malin, utbrister. "Men oj vad vuxen du blivit" Sakta men säkert.

Men det är inte bara jag som tar det där lilla klivet ut i vuxen världen.

Min vän Sandra har flyttat hemmifrån och hon och hennes pojkvän Linus har köpt ett litet radhus med trädgård och allt i Ängelholm och hon är den som har tagit det största klivet. Och inte nog med det hon har jobb som proffsäljare på Optimera i Helsingborg och hon har egen jobbmail (Det säger allt!)

Min vän Maxine har jobbat sig framåt genom att retuchera barnungar på fotografier på Svenska Klassfoto och rensat lite fisk och nu tagit det störa klivet och flyttat till Dublin. Vem vet hur länge hon kommer stanna där. Tre veckor, tre månader eller kanske tre år. Det vet hon nog inte själv. Men det är också ett stort kliv ut i världen.

Min vän Anna har bytat ut lilla Ljungbyhed mot stora London och bor med sin bästa vän i en secondhand butik som de också jobbar med. Det är en av de saker hon verkligen har velat göra. Och allt hon gillar på en och samma gång. Second hand och London. Det kan inte bli bättre för Annas del.

Min vän Edvin har börjat på college i USA och golfar en massa. Min vän Jesper har rykt in och skall göra lumpen, likaså min kusin. Mina små rara Växjö-bor Calle, Malle och Johan har börjat plugga i Växjö. Min lilla vän Jenny har slitit hårt på Burger King och längtar nu ut i världen. Panos (aka Gossi-Pana) får stå ut med mig några år till då han också pluggar nere i Lund. Jannis glider runt lite och lever loppan. Martina har varit i USA och insåg att det inte var hennes grej så nu är hon tillbaka och har kanske funnit kärleken? Cilla och Senita jobbar flitigt på och Louise sliter i skolan i Helsingborg.
Björn och Viggo har testat på Norge. Björn, Walle och Eddie skall nu bege sig mot Thailand i några soldränkta veckor.

Alla har sakta men säkert hittat sin egna gång här i världen. Och jag är så glad för alla. Ja tänk, även vi skall växa upp och bli större. Fyllda med nya erfarenheter, nya kunskaper eller större plånböcker så går vi mot en vuxnare värld.


           


            


              


             

  

              




RSS 2.0